donderdag 20 maart 2008

Er was eens een wijze Rus

Niets is zo ongeloofwaardig als de werkelijkheid.
Fjodor Dostojevski (1821-1881)















































































De laatste twee zijn voor te etsen de eerste werd een houtsnede (zou er graag nog een litho van maken ook).

one for a litho

A little selfportrait made for etching

Eigen werk

Toen ik aan de opleiding grafisch ontwerp begon had ik in gedachten grafisch vormgeving te kiezen in het tweede semester en tweede jaar, gewoon ook omdat ik niet helemaal goed wist wat grafiek inhield. Nu, een paar maand later, heb ik gekozen voor grafiek.
Eén van de redenen voor deze ommekeer was de werkwijze die me meer aanspreekt, het ‘ambachtelijke’. Ik merk dat ik meer kan doen binnen grafiek.
De laatste maanden is mijn denken enorm geëvolueerd. Begin van vorig semester kwam ik met een tekening van een roos af voor mijn houtsnede. En op het einde van het semester had ik een interessante werkwijze gevonden om mijn voorwerp uit te beelden.
Ik merkte meteen dat grafiek me beter lag door de vrijheid die je krijgt, ondanks dat ik weet dat deze vrijheid zich ook tegen me kan keren als ik niet bezig blijf en blijf proberen te evolueren.
Ik hoop dit semester nog veel verder te gaan in die evolutie, ik hoop nu ook mijn omgeving sterker te betrekken in mijn werk, waar ik in het eerste semester toch ergens te strikt misschien bij mijn voorwerp ben gebleven. Ik zou ook graag alles laten doorlopen; verschillende werkwijzen en uitwerkingen en toch bezig zijn met één thema. Zoals ik vorig semester heb geprobeerd mijn directe omgeving als thema te nemen.
In het begin van dit schooljaar liet ik me ook nog weinig inspireren door het werk van kunstenaars en andere dingen.
De lessen kunstgeschiedenis lieten me kennis maken met Roger Raveel. Zijn werk en manier van werken sprak me echt aan, naar het einde van het semester heb ik ergens me door hem ook een beetje laten inspireren.